BALI

Food&Friends

Bali intro

 

Bali to wyspa, która zachowała swoje dziedzictwo kulturowe i jest miejscem zupełnie wyjątkowym nie tylko w skali Indonezji, ale również całego świata. Mieszkają tu przedstawiciele różnych kultur i religii, ale to hinduistyczna część społeczności wywarła największy wpływ na lokalną architekturę i kuchnię. Wystarczy rozejrzeć się dookoła. 

  

 

Charakterystyczne świątynie tonące w kwiatach, wspaniały klimat i bujna tropikalna roślinność sprawiają, że to wymarzone miejsce na wakacje. Właśnie ta wyjątkowość przyciąga każdego roku miliony turystów, na których czekają wspaniałe hotele, rajskie plaże, gościnni mieszkańcy i wyjątkowa oferta kulinarna. Spróbować tu można dań z całej Indonezji, jednak tylko tutaj znajdziecie lokalne specjały, takie jak babi guling, zupa soto ayam czy przygotowywana w oparciu o tradycyjne przepisy i ze świeżych składników pasta bumbu, stanowiąca podstawę tutejszej kuchni.

 

Cały tekst znajdziesz w naszym magazynie nr 5/2016 (33).

 

  • BALI_01
  • BALI_02
  • BALI_03
  • BALI_04
  • BALI_05
  • BALI_06
  • BALI_07
  • BALI_08
  • BALI_09
  • BALI_10
  • BALI_11
  • BALI_12
  • BALI_13
  • BALI_14
  • BALI_15
  • BALI_16
  • BALI_17
  • BALI_18
  • BALI_19
  • BALI_20
  • BALI_21

Share