MADRYT

Food&Friends

MADRYT 1MADRYT 2

 

Niemal równo cztery lata temu Diego Guerrero, hiszpański szef kuchni, wówczas w dwugwiazdkowej restauracji El Club Allard, gościł w Warszawie podczas premierowej edycji Porsche Gourmet Tour. Wspólnie z nagrodzonym wówczas gwiazdką Michelin Modestem Amaro przygotowali niezapomnianą kolację dla kilkudziesięciu wyjątkowych gości. Wówczas też otrzymaliśmy zaproszenie od tego bardzo sympatycznego Hiszpana, by przyjechać do niego i poznać kulinarne oblicze stolicy jego kraju. Gdy dotarliśmy po kilku latach do Madrytu, wiele się zmieniło. Diego Guerrero stał się już nie tylko szefem, ale i restauratorem, a jego jedna z najmodniejszych teraz restauracji w mieście otrzymała właśnie drugą michelinowską gwiazdkę. W miejscach, które Diego nam polecił, trudno było wyczuć, że jeszcze kilka lat temu Hiszpania zmagała się z ogromnym kryzysem. Gastronomicy w Madrycie dużo chętniej optymistycznie patrzą w przyszłość, niż robią rachunek ostatnich chudych lat.

 

 

Cały tekst znajdziesz w naszym magazynie nr 2/2017 (34).

 

  • Madryt_0001
  • Madryt_0002
  • Madryt_0003
  • Madryt_0004
  • Madryt_0005
  • Madryt_0006
  • Madryt_0007
  • Madryt_0008
  • Madryt_0009
  • Madryt_0010
  • Madryt_0011
  • Madryt_0012
  • Madryt_0013
  • Madryt_0014
  • Madryt_0015
  • Madryt_0016
  • Madryt_0017
  • Madryt_0018
  • Madryt_0019
  • Madryt_0020
  • Madryt_0021

Share