Gdy zapachną święta

Food&Friends

swieta

To już trzecie święta Bożego Narodzenia, podczas których będziemy Wam towarzyszyć! Już niedługo wszyscy wpadniemy w wir przedświątecznych przygotowań.

My jak zawsze postaramy się Was zainspirować, przedstawiając propozycje niebanalnych potraw. Oczywiście szanujemy tradycję, ale podpowiemy też, jak niektóre typowe produkty i składniki skomponować inaczej. Pomoże nam w tym między innymi Krzysztof Rabek, który odwiedzi swoich przyjaciół.
W trasę po Polsce ruszymy przez Kujawy aż do Gdańska. Pokażemy najgorętsze kulinarnie miejsce ostatniego roku w Bydgoszczy. Z jego Szefem odwiedzimy urokliwą Dolinę Dolnej Wisły, by poznać miejscowych pasjonatów i producentów żywności. Dotrzemy do Trójmiasta, w Gdańsku bowiem powstała restauracja, której właścicielka ma niezwykłe ambicje – chce nie tylko serwować doskonałą kuchnię, ale i promować, wspierać oraz świadomie kształtować środowisko regionu.
Magnus Nilsson jest uważany za jednego z najlepszych na świecie szefów kuchni młodego pokolenia. Prowadzoną przez niego restaurację w odległym szwedzkim Fäviken odwiedzają amatorzy fine dining z całego świata. Magnus w sierpniu gościł w Polsce podczas COOK IT RAW.
Wszystkich zziębniętych w naszym klimacie zabierzemy w odwiedziny do słonecznej Kalifornii, do najciekawszych restauracji oraz winnic w Napa Valley.
W magazynie także relacja z naszego urodzinowego przyjęcia w warszawskim Concepcie 13.

Magicznych Świąt
i pysznego Nowego Roku!
Życzą Wam Igor Grzeszczuk i Camilla Hultqvist
z Redakcją

  • swieta
Share