Aktualności

HARVEST

Po zagranicznych wojażach, a następnie kilkuletnim szefowaniu w restauracji na warszawskiej Tamce Robert Trzópek podjął nowe wyzwanie. The Harvest wystartował całkiem niedawno i nadal się  rozkręca, ale ma już wielu zapalonych zwolenników.

Czytaj więcej...

3 lata FOOD&FRIENDS

Minęły już trzy lata od wydania pierwszego numeru magazynu FOOD&FRIENDS! Z tej okazji w Poznaniu odbędzie się niezwykłe wydarzenie.

Czytaj więcej...

Fiesta del Vino

1DSC 3708

Powstające wine bary to już prawdziwy trend i znak czasu w Polsce. Z miesiąca na miesiąc przyciągają coraz więcej amatorów szlachetnych trunków. Właściciele tych miejsc podkreślają, że goście są coraz bardziej wymagający i świetnie znają się na „rzeczy”.

Czytaj więcej...

Podróże z Thermomixem

zestaw

Po lecie zostały wspomnienia, pamiątki i zdjęcia. Ale może coś jeszcze? Smaki waszych wakacyjnych wypraw. Czy próbowaliście je odtworzyć po powrocie do domu? Kuchnia grecka czy włoska? Skandynawia czy bliski wschód?

Czytaj więcej...

Jadalnia

 

1-jadalnia

Ambicją właścicieli jest stworzenie wyjątkowego miejsca, które będzie żyło od wczesnego ranka do późnego wieczoru. Spędziliśmy cały dzień, obserwując, jak działa ten ciekawy koncept – i nasz wniosek jest następujący: to może się udać.

 

Czytaj więcej...

Istria

1-istria

Artura i Kamilę poznaliśmy na jednej z kolacji niemal półtora roku temu. Z wielką pasją opowiadali o swym raju, który znaleźli na niewielkim półwyspie otoczonym lazurowym Adriatykiem. Od niemal ośmiu lat spędzają tam po kilka miesięcy w roku. Ten czas pozwala im naładować akumulatory na jesień i zimę w Polsce.

Czytaj więcej...

Taste Wilanów

Na fali kulinarnego rozkwitu stolicy na jej mapie pojawiło się kolejne bardzo ciekawe miejsce. Co prawda statystyki są nieubłagane, zwłaszcza dla debiutantów, bo dwie trzecie nowych lokali bankrutuje w ciągu roku.

Czytaj więcej...