Aktualności

Osada Zdrój

1-osada

 

Tamarynowa Osada początkowo cieszyła tylko rodzinę Jaśkiewiczów i jej przyjaciół. Od kilku lat jednak jej wrota są szerzej otwarte dla gości.

Czytaj więcej...

Midsommar z FOOD & FRIENDS w poznańskim SPOT.

2-midsommar

Skandynawskie klasyki w nowej formie przygotowane specjalnie przez redaktor naczelną FOOD & FRIENDS Camillę Hultqvist.

Czytaj więcej...

Gaggenau. Kuchenny Hi-Tech

1-gaggenau-fabryka

Gaggenau to z pewnością marka mówiąca wiele o posiadaczu urządzenia, uwielbiana przez projektantów wnętrz, architektów i profesjonalnych kucharzy. Wybraliśmy się do Alzacji, by zobaczyć, jak powstają te świetne produkty.

Czytaj więcej...

Paris Mon Amour

1 paryz

Rozpoczął się sezon na Paryż. Według nas najlepszy okres, by odwiedzić to niesamowite miasto. Gdy zazielenią się tamtejsze parki, kilkadziesiąt targowisk zlokalizowanych w obrębie miasta eksploduje lokalnymi nowalijkami i innymi warzywami oraz owocami, skądkolwiek tylko zapragniecie.

Czytaj więcej...

Porsche Gourmet Tour

1. Porsche

Pierwszą edycję Touru zaczęliśmy od mocnego uderzenia. Nasz kulinarny team stworzyli  ze swoimi zespołami jeden z najzdolniejszych hiszpańskich szefów kuchni młodego pokolenia i świeżo upieczony laureat pierwszej polskiej gwiazdki Michelin.

Czytaj więcej...

2 dni w Łodzi

1.Lodz

„Miasto fabryk i kominów, i rewolucyjnych burz, gdy Cię Łódź czerwona trzyma, tonie puści już” – tak brzmią słowa Walczyka o Łodzi, popularnego w latach siedemdziesiątych.

Czytaj więcej...

Zagraj w zielone

zagraj-w-zielone

Wiosnę trzeba „podawać” koniecznie na zielono. Dlatego zebraliśmy przepisy, których zieleń zdominuje Wasze stoły. Witaminowa bomba z młodymi pokrzywami, spiruliną czy trawą pszeniczną i koniecznie – najbardziej teraz pożądane – kruche nowalijki.

Czytaj więcej...