Aktualności

Pasta

pasta start

Żółciutka i sprężysta popularna włoska pasta. Poznaj wyśmienite przepisy kucharza Mattiassa Larssona, a przy okazji zaznajom się z naszymi najlepszymi makaronowymi sztuczkami.

Czytaj więcej...

Lato Witka Iwańskiego

1DSC 0984

Aż chciałoby się zaśpiewać „Zielono mi…”, widząc bujną roślinność otaczającą Hotel Narvil Conference & Spa. To właśnie przyroda w pełnym rozkwicie stanowi główne źródło inspiracji Witka Iwańskiego. W drugiej odsłonie naszego cyklu króluje lato w interpretacji szefa kuchni restauracji Aruana.

 

Czytaj więcej...

TRANSATLANTYK - KINO KULINARNE

transatlantyk

W dniach 8-14 sierpnia w Poznaniu już po raz czwarty odbędzie się Transatlantyk Festival. Co roku niekwestionowanym hitem jest wyjątkowe KINO KULINARNE, któremu po raz kolejny patronuje FOOD & FRIENDS.

Czytaj więcej...

GRILL

grill

Na tę wyjątkową letnią okazję przygotowaliśmy mnóstwo wspaniałych kulinarnych propozycji: mięso i ryby grillowane metodą bezpośrednią lub pośrednią, sałatki i wiele różnych dodatków, które sprawią, że zostaniesz mistrzem grilla.

Czytaj więcej...

Cooking Session - Sopot

Cook Session

Słońce praży, a od morza dzieli nas już tylko kilka kroków. Wystarczyło więc zaprosić trójmiejskich kucharzy na plażę i poprosić o nadmorską, swobodną interpretację lata na talerzu. Nie zdziwiło nas, że każdy z nich sięgnął po rybę jako podstawę swojego dania.

Czytaj więcej...

Sztuczka

Sztuczka

Choć nigdy o tym nie mówią, wszyscy ich o to pytają. Tak, prezydent Lech Wałęsa jest dalszą rodziną Rafała i Piotra. Chcą jednak, by ich restauracja kojarzyła się z doskonałym jedzeniem, a nie ze sławnym nazwiskiem wielkiego krewnego.

Czytaj więcej...

Chwila Moment

chwila moment

Chwila z pieca czy Moment z grilla? A może obie opcje? Do wyboru macie dwa piętra i skwer w centrum Gdyni. A wszystko po to, by dobrze zjeść i być może zabawić się także przy dobrych rytmach.

Czytaj więcej...