Aktualności

Gaggenau prezentuje: Daniel Boulud - międzynarodowe imperium smaku inspirowane francuską kulturą.

02 Gaggenau Daniel Boulud Portrait 02

 

Daniel Boulud jest prawdziwym mistrzem kuchni i wszechstronnym przedsiębiorcą działającym w służbie
sztuki kulinarnej. Z wyróżnionej trzema gwiazdkami Michelin flagowej restauracji Daniel na Upper East Side na Manhattanie kieruje międzynarodowym imperium wyszukanego smaku.

Czytaj więcej...

Sous Vide

 

sous
 

Do poznańskiej JADALNI zabraliśmy Was już minionej jesieni. Dziś, w wiosennej aurze, powracamy tutaj z nowym projektem – szkołą gotowania metodą sous-vide.

Czytaj więcej...

Thermomix - KONKURS

thermo 1

 

Czapki z głów, palta do szaf! Nadchodzą najpiękniejsze zielone dni. Przywitajcie je witaminową ofensywą, przygotowując wymyślne i kolorowe wiosenne koktajle. Dadzą Wam energię na coraz dłuższe słoneczne dni. Weźcie udział w naszym konkursie, dzieląc się zdjęciami i przepisami na Wasze wspaniałe smoothies.

 

Czytaj więcej...

Zaklęte rewiry - 3 lata FOOD & FRIENDS 1 rok Porsche Gourmet Tour

Goście byli zgodni, że jedyne, co podczas naszej imprezy nie dopisało, to pogoda. Orkan Ksawery próbował powstrzymać naszych gości, lecz zdecydowanej większości nie udało się złamać i docierali do nas nawet do późnych godzin wieczornych. Wnętrza Sali Białej poznańskiego Bazaru idealnie współgrały z klimatem lat dwudziestych i trzydziestych, w którym podejmowaliśmy naszych gości.

Czytaj więcej...

Kraków

Każda wizyta w Krakowie jest dla nas ważnym wydarzeniem i sporą niespodzianką. Bo jak tu nie lubić tego miasta? Dla łowców smaków są oczywiście pewniaki i klasyki, jak restauracje w pięknych hotelach państwa Likus czy Ancora Adama Chrząstowskiego, które możemy polecić w ciemno. Czyli Zakładka, Hamsa i Yellow Dog.

Czytaj więcej...

Gaggenau prezentuje: Christian Jürgens. Warsztaty z trzema gwiazdkami.

Gaggenau1

Szef kuchni Christian Jürgens określa swoją filozofię kulinarną jako „zamiłowanie do dbałości o szczegóły”. Oryginalny styl, delikatne kontrastowanie smaków oraz kulinarne eksploracje natury wywarły ogromne wrażenie na inspektorach Przewodnika Michelin i zaowocowały przyznaniem restauracji Überfahrt trzech gwiazdek.

Czytaj więcej...

Alta Badia - Audi Chef’s Cup

Dziewiąta już edycja Audi Chef’s Cup w południowym Tyrolu to wydarzenie, które z roku na rok przyciąga coraz więcej kulinarnych gwiazd i foodies niemal z całego świata. Ta organizowana w styczniu w okolicach Alta Badia impreza staje się niemal tak popularna, jak rozgrywane tutaj zawody Pucharu Świata w narciarstwie alpejskim. Co dla nas najważniejsze, w tym roku po raz pierwszy w Audi Chef’s Cup biorą udział polscy szefowie kuchni.

Czytaj więcej...