Bosch - jedz zdrowo

Najlepszy sposób, by dłużej przechowywać produkty spożywcze i zachować więcej ich witamin? System przechowywania próżniowego marki Bosch.

Jak to działa?
Specjalna przystawka odsysa powietrze, wytwarzając warunki próżni. Brak tlenu skutecznie ogranicza rozwój bakterii i grzybów, co przekłada się na dłuższy termin przydatności do spożycia. Zachowanie dłużej świeżości to nie wszystko. Próżnia to wspaniały sposób na bardziej aromatyczne mięsa i ryby, ponieważ marynaty i przyprawy przenikają efektywniej, zachowują naturalną wilgoć i wartości odżywcze. Ponadto wykorzystanie woreczków próżniowych umożliwia gotowanie metodą sous vide. To zupełnie nowy poziom smaku. Potrawy utrzymują pełnię smaków i aromatów, a utrata wartości odżywczych podczas procesu przetwarzania jest zminimalizowana. Woreczki są także idealne do mrożenia, ponieważ chronią produkty przed utratą naturalnej wilgoci i powstawaniem tzw. zmarzliny powierzchniowej, która skutkuje odbarwieniami oraz zmianą wyglądu i struktury żywności. Dodatkowo blender kielichowy VitaMaxx umożliwia proces blendowania w warunkach próżni. Zapewnia to niesamowicie gładką konsystencję i zachowanie naturalnych kolorów świeżych koktajli, shake'ów czy domowego pesto.

www.bosch-home.pl/systemy-prozniowe

Systemy próżniowe Bosch

Powiązane