A NÓŻ WIDELEC

ul. Czechosłowacka 133 www.anozwidelec.com

Kameralna restauracja od wejścia zachęca przytulnym wystrojem. A Nóż Widelec przypomina nam smaki dzieciństwa oraz klasyki polskiej kuchni. Goście wracają tu na swoje ulubione dania, takie jak zupa szczawiowa, tatar wołowy, kaczka, sandacz czy szarlotka, doceniając kunszt i doświadczenie zdobyte przez szefa kuchni, a zarazem właściciela restauracji. Michał Kuter ukończył prestiżową szkołę gastronomiczną Westminster Kingsway College w Londynie, pracował też w gwiazdkowych restauracjach. Sprawia to, że na talerzu widać dbałość o smak, składniki najwyższej jakości i szczegóły. A Nóż Widelec to jednak nie tylko wyśmienita kuchnia, ale również doskonałe polskie wina oraz nalewki starannie dobierane przez Agatę Kuter.

 


 

This relaxed restaurant invites you with cosy interior as soon as you cross its threshold and the cuisine is a nod to the flavours of childhood. Guests often come back to enjoy their favourite dishes, such as sorrel soup, beef tartare, duck, pike-perch or apple pie, appreciating  the craftsmanship and expertise of the restaurant’s chef who is also its owner. Michał Kuter is a graduate of the prestigious school of culinary arts Westminster Kingsway College in London and he worked in numerous gourmet restaurants – no wonder that his dishes are all about flavour, highest quality ingredients and visual details. A Nóż Widelec is not only excellent cuisine but also delicious Polish wines and traditional tinctures carefully selected by Agata Kuter.