Koszyk

×

GRILLOWANE ZIEMNIAKI Z SOSEM PAPRYKOWYM

GRILLOWANE ZIEMNIAKI Z SOSEM PAPRYKOWYM

(6 porcji jako przekąska)

400 g ugotowanych ziemniaków

SOS PAPRYKOWY
2 papryki
1 mały ząbek czosnku
1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku
100 ml oleju rzepakowego
sól
pieprz

 

PRZEPIS: MALIN BROMAN
ZDJĘCIE: DAVID BACK

SOS PAPRYKOWY: Paprykę pokrój na kawałki • Pokrój cienko czosnek, przełóż do rondla, dodaj paprykę, wędzoną paprykę w proszku i olej rzepakowy • Gotuj na wolnym ogniu, aż papryka zmięknie • Zmiksuj całość na gładki sos • Dopraw solą i pieprzem. 

Ułóż całe lub przekrojone na pół ziemniaki na ruszcie i podgrzej • Wyłóż na półmisek z sosem paprykowym. 
 

Więcej podobnych przepisów