Koszyk

×

GRILLOWANY ŁOSOŚ Z SAŁATKĄ Z ZIEMNIAKÓW I POMIDORÓW

grillowany_losos_20

(4 porcje)


łosoś
600 g filetu z łososia
olej rzepakowy
sok z cytryny
sól
pieprz

SAŁATKA
400 g ziemniaków
200 g zielonej fasolki
szparagowej
400 ml pomidorów
100 ml oliwek
1 pęczek rzodkiewek
500 ml sałaty mâche
koperek
oliwa z oliwek
sól
pieprz
 

PRZEPIS: MATTIAS LARSSON & MALIN ANDERSSON
ZDJĘCIA: DAVID BACK

Polej łososia sokiem z cytryny i olejem rzepakowym • Posyp solą i pieprzem • Połóż łososia na grillu skórą do dołu i grilluj, aż mięso ryby zacznie się rozpadać (łosoś powinien być delikatny i różowy w środku).

SAŁATKA: Ugotuj ziemniaki i fasolkę • Pomidory pokrój na kawałki, a rzodkiewki na cienkie plasterki • Ułóż wszystkie składniki na dużym talerzu • Dodaj podzielonego na kawałki łososia • Polej danie oliwą z oliwek, posyp koperkiem i oprósz solą oraz pieprzem.

Więcej podobnych przepisów