Koszyk

×

MEXICAN BEEF Z KREMEM Z CHIPOTLE

_MEXICAN BEEF_ Z KREMEM Z _CHIPOTLE_

(4 porcje)

400 g rostbefu
400 ml brązowego ryżu
1 czerwona papryka
300 ml białej fasoli
mix sałat

KREM Z CHIPOTLE
30 g pasty z chipotle
1 słoik białej fasoli (ok. 400 g)
1 mały pęczek kolendry
1 limonka (sok)
1 duża grillowana papryka
100 ml oleju rzepakowego
sól
 

DO PODANIA
chipsy z tortilli
1 limonka (cząstki)

 

PRZEPIS: HOLY GREENS
ZDJĘCIE: DAVID BACK

Ugotuj ryż i odstaw do wystudzenia ● Rostbef pokrój na plastry lub paski ● Paprykę pokrój w paski ● Opłucz sałatę, osusz ją i wyłóż na półmisek ● Na wierzchu ułóż rostbef, ryż, paprykę i fasolę.

KREM Z CHIPOTLE: Pokrój grillowaną paprykę na małe kawałki ● Wymieszaj wszystkie składniki na gładki krem, dopraw solą ● Dodaj taką ilość pasty z chipotle, aby ostrość potrawy była odpowiednia do upodobań. 

SPOSÓB PODANIA: Nałóż krem z chipotle na sałatkę ● Pokrój limonkę na cząstki i ułóż na półmisku ● Na wierzchu rozsyp chipsy z tortilli.
 

Więcej podobnych przepisów