Przystawki, przekąski i małe dania

"Carpaccio" cielęce z jajkiem, tuńczykiem i sardelami
"Croque madame" - chleb tostowy, gotowana szynka, beszamel, cheddar, sadzone jajko i "green mix"
Bułeczki pszenno-żytnie z dojrzałym serem kozim i tymiankiem
Chleb razowy
Chrupkie pieczywo o świątecznym aromacie
Dodatki do grilla
Drożdżowe ślimaczki z nadzieniem z marchewek, pomarańczy i masy migdałowej
Jagodowa granola z wanilią
Kalafior i kapusta z homarcem i przyrumienionym masłem z soją
Konfitowane marchewki z szynką szwarcwaldzką, ziołami i kremem cheddarowym
Kotleciki z combra jagnięcego w pietruszce z „purée” z podpiekanych pistacji i konfiturą z suszonych owoców
Langustynki („scampi”) z rusztu w czerwonym tajskim sosie „curry”
Makowe chrupkie pieczywo
Marynowana dynia z imbirem i chilli
Miniburgery z tuńczyka
Ostrygi rockefeller
Pierożki z kozią ricottą
Przegrzebek smażony na maśle, podawany z kalafiorem, brokułem i przyrumienionym masłem z soją
Sałatka z buraków i koziego sera Łomnickiego, orzechy laskowe, czarne oliwki
Sałatka z gotowanych jajek i grillowanych warzyw z winegretem sardelowym
Sałatka z truskawek, pomidorów, sera feta i awokado
Sałatka ze śliwek z blanszowaną czerwoną cebulą, serem feta, miętą i octem balsamicznym
Sałatka ze szparagami, chałką i skwarkami
Śledź marynowany w zalewie z borówkami i jagodami jałowca
Śledź, ziemniaki, domowy twaróg
Sucharki z owocami i orzechami
Świąteczna marmolada do dobrych serów
Tartaletki z nadzieniem mięsno-serowym
Wariacja na temat sałatki "Waldorf"
„Octopus’s garden” – ogród ośmiornicy
„Rillettes” z kaczki na „crostini” z buraczano-porzeczkowym „chutneyem”