CZEKOLADA O SMAKU MISO I SORBET WIŚNIOWY

BROWNIE: Utrzyj jajka z cukrem • Dodaj rozpuszczone masło z czekoladą • Na koniec wsyp mąkę • Przelej do formy o dowolnym kształcie i zapiekaj 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

KREM CZEKOLADOWY Z PASTĄ MISO: Zagotuj śmietanę z mlekiem • Dodaj żółtka utarte z cukrem • Podgrzej do 81°C • Dodaj mleczną czekoladę i wymieszaj na gładką masę • Wmieszaj pastę miso • Przełóż krem do rękawa cukierniczego i włóż do lodówki, by się schłodził.

MUS WIŚNIOWY: Wypestkuj wiśnie • Wymieszaj pozostałe składniki, aż roztopi się cukier • Dodaj wiśnie • Odstaw mus w chłodne miejsce (na noc lub kilka dni).

SORBET WIŚNIOWY: Wymieszaj wszystkie składniki i zrób sorbet w maszynie do lodów.

SPOSÓB PODANIA: Podziel brownie na kawałki i uformuj z nich okrąg wraz z kremem czekoladowym i wiśniami • W środek okręgu wkrusz ciastka i ułóż na nich kulkę sorbetu • Udekoruj solą i ziołami.

 

 

CZEKOLADA O SMAKU MISO I SORBET WIŚNIOWY