Koszyk

×

GRILLOWANA MAKRELA Z KOPREM, ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM

Grillowana makrela z koprem, ziemniakami i koperkiem

(4 porcje)

2 całe makrele
100 g masła
2 łodygi kopru
sok i skórka starta
z 1 cytryny
sól
pieprz

ZIEMNIAKI
12 ziemniaków
200 ml śmietany
1 łyżka musztardy
sól
pieprz
100 ml posiekanego
koperku
 

PRZEPIS: SOFIE KARLSSON 
ZDJĘCIA: DAVID BACK

Rozpal grill • Natnij rybę wzdłuż brzucha i usuń wnętrzności • Posiekaj koper i wymieszaj z masłem • Dodaj skórkę startą z cytryny i wyciśnięty sok • Dopraw solą i pieprzem, a następnie wypełnij farszem rybę • Ułóż ją na grillu i piecz około 15 minut.

ZIEMNIAKI: Ugotuj ziemniaki w posolonej wodzie • Zagotuj śmietanę z musztardą • Pokrój ostudzone ziemniaki i dodaj je do śmietany • Wsyp posiekany koperek i dopraw solą oraz pieprzem.
 

Więcej podobnych przepisów