GULASZ Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, MUSZTARDĄ I OGÓRKAMI KONSERWOWYMI

Gulasz z pieczonymi ziemniakami, musztardą i ogórkami konserwowymi

Gulasz to jedno z tych dań, co do których każdy ma jakieś swoje szczególne upodobania. Przepis na tę wersję ma bardzo duże szanse stać się twoim nowym faworytem. Ziemniaki przed podaniem warto delikatnie rozgnieść, dzięki czemu będą jeszcze lepiej smakowały polane aromatycznym sosem.


Pokrój mięso w kostkę o boku mniej więcej 4 cm • Obierz i pokrój cebulę oraz marchew • Przyrumień mięso ze wszystkich stron na maśle rozpuszczonym w naczyniu żaroodpornym • Oprósz mięso mąką, połóż na nim warzywa, dodaj przyprawy i wlej wodę • Gotuj gulasz 1,5 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem • Dopraw solą i pieprzem.

SPOSÓB PODANIA: Obierz i ugotuj ziemniaki • Gdy będą jeszcze ciepłe, rozgnieć je widelcem • Podawaj gulasz z ziemniakami, musztardą i ogórkami konserwowymi.

gulasz