MUS MALINOWY Z CZEKOLADOWYM BROWNIE

Mus możesz zamrozić i podawać jako parfait.


MUS MALINOWY: Zmiksuj maliny na purée i przecedź je przez gęste sitko • Ubij kremówkę • Ubij białko na sztywną pianę • Wymieszaj maliny, miód i bitą śmietanę, a na koniec dołóż ubite białko i delikatnie przemieszaj • Umieść masę w rękawie cukierniczym i odłóż w chłodne miejsce na godzinę.

CZEKOLADOWE BROWNIE: Zmiksuj na gładką masę masło, cukier, kakao, syrop, płatki soli i cukier wanilinowy • Ubij jajka z mąką • Wymieszaj obie masy i dodaj orzechy • Piecz 15-20 minut w 175°C • Brownie można odłożyć na noc w chłodne miejsce.

SPOSÓB PODANIA: Ułóż w pucharku warstwami mus i brownie pokrojone w kostki razem ze świeżymi malinami. 
 

mus malinowy