OGÓREK, BIAŁA CZEKOLADA, KOKOS I KOPEREK

CRUMBLE MIGDAŁOWE: Umieść wszystkie suche składniki w misce i wymieszaj • Dodaj masło i opuszkami palców wgniataj je w suchą masę do uzyskania konsystencji okruszków • Piecz około 10 minut w temperaturze 160°C.

SPREJ Z BIAŁEJ CZEKOLADY: Podgrzej i wymieszaj wszystkie składniki • Przełóż do pistoletu natryskowego.

GANACHE Z BIAŁEJ CZEKOLADY: Podgrzewaj śmietanę z mlekiem i glukozą do zagotowania • Ubijając płyn, dodaj żelatynę • Wciąż ubijając, wsyp pokruszoną białą czekoladę • Przelej masę na uprzednio przygotowaną tackę i schłodź w lodówce • Pokryj sprejem z białej czekolady.

LODY JOGURTOWO-OGÓRKOWE: Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw sokiem z limonki • Z gotowej masy zrób lody w maszynce do lodów.

CIASTO KOPERKOWE: Ubij olej z cukrem pudrem i żółtkiem na kremową emulsję • Wymieszaj 20 g mąki ze skrobią, proszkiem do pieczenia i mlekiem • Połącz z emulsją • Ubij białko z cukrem i 70 g mąki • Delikatnie wymieszaj z resztą składników • Piecz około 30 minut w 160°C.

GALARETKA KOKOSOWA: Zagotuj wszystkie składniki i dopraw sokiem z limonki • Przelej płyn do miski i schłodź w lodówce • Zblenduj zawartość miski i przetrzyj przez sito.

OGÓREK, BIAŁA CZEKOLADA, KOKOS I KOPEREK