ROSTBEF JAGNIĘCY NADZIEWANY ZIOŁAMI

Posiekaj drobno czosnek i oregano • Zetrzyj skórkę z cytryny • Wymieszaj z oliwą z oliwek, posyp solą i pieprzem • Na środku rostbefu jagnięcego zrób otwór i wypełnij go mieszaniną ziół • Zwiąż rostbef nicią • Grilluj pośrednio, aż do uzyskania pożądanej temperatury wewnętrznej (58ºC dla średnio grillowanego) • Mięso powinno odpocząć przed pokrojeniem. 


SAŁATKA FASOLOWO-POMIDOROWA: Blanszuj w osolonej wodzie: zieloną i żółtą fasolę oraz groszek cukrowy • Posiekaj drobno szalotkę • Przekrój na pół pomidory suszone na słońcu oraz pomidorki wiśniowe • Wymieszaj wszystko, a na koniec dodaj kiełki groszku • Polej sałatkę olejem z suszonych pomidorów i czosnku, a na koniec posyp solą i pieprzem.

Pokrój rostbef jagnięcy na cienkie plastry i podawaj z sałatką fasolowo-pomidorową.
 

Powiązane

R