ROSTBEF Z PIECZONYM BURAKIEM, CZERWONĄ CEBULĄ I MALINAMI

Obierz i pokrój na ćwiartki cebule i buraki • Ułóż warzywa w żaroodpornym naczyniu, dodaj masło, skrop octem balsamicznym, dopraw solą i pieprzem • Piecz warzywa 45 minut w 200°C • Wyłóż warzywa z piekarnika, dodaj maliny oraz tymianek i przemieszaj • Pokrojone na porcje mięso smaż na maśle i oliwie po 4 minuty z obu stron, aż zacznie puszczać sok • Zdejmij mięso z patelni, by chwilę odpoczęło.

SPOSÓB PODANIA: Podawaj mięso wraz z warzywami i odrobiną koziego sera • Wierzch skrop miodem.

WSKAZÓWKA: Wiadomo, że warzywa są smaczne same w sobie, ale warto dodać do nich kozi ser i wraz z nim przypiekać warzywa w piekarniku • Dodaj maliny, skrop miodem i odrobiną oliwy, a otrzymasz doskonałą przystawkę, która świetnie smakuje z chlebem na zakwasie.

rostbef