Koszyk

×

TRUFLOSLAW Z GRILLOWANYM ROSTBEFEM WOŁOWYM

trufloslaw

(4 porcje)

200 g rostbefu wołowego z okrywą tłuszczową

TRUFLOSLAW
200 ml czerwonej kapusty
pokrojonej w paski
100 ml dobrego majonezu
olej truflowy
sól i pieprz

DO PODANIA
kromki chleba smażone
na maśle
trufla pokrojona w plasterki
wykałaczki

PRZEPIS: SOFIERO SLOTTSRESTAURANG
ZDJĘCIE: DAVID BACK

Wybierz rostbef wołowy rzeczywiście wysokiej jakości – do przygotowania dania zużyjesz go niewiele, a naprawdę warto wykorzystać doskonałe mięso, aby danie to było pyszne.


Obsmaż rostbef na maśle • Upiecz go w piekarniku w temperaturze 80°C, aż do wewnętrznej temperatury 55°C.

TRUFLOSLAW: Dobry majonez dopraw olejem truflowym • Dodaj kapustę i wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

SPOSÓB PODANIA: Usmaż chleb na maśle • Rostbef pokrój na plastry i ułóż na nim trufloslaw, a następnie połóż mięso na chlebie i umocnij wykałaczką • Udekoruj pokrojoną w plasterki truflą i odrobiną majonezu truflowego.

Więcej podobnych przepisów