Koszyk

×

WARZYWA Z WOKA Z MAKARONEM I SOSEM HOISIN

asiatiskt_003

(4 porcje)

300 g makaronu
2 cebule sałatkowe
3 ząbki czosnku
1 puszka kasztanów wodnych
150 g fasolki cukrowej
(przepołowionej wzdłuż)
100 ml zielonych ziaren soi
50 g listków szpinaku
2 łyżki sosu hoisin
2 łyżki sosu z czarnej fasoli
1 limonka (sok i starta skórka)
4 łyżki oleju rzepakowego
sól
pieprz

DO PODANIA
1 limonka
1 świeża bazylia tajska
1 papryczka chili

 

PRZEPIS: SOFIE KARLSSON
ZDJĘCIE: DAVID BACK

Ugotuj makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu • Rozgrzej olej w woku • Pokrój cienko czosnek i cebulę sałatkową • Najpierw podsmaż w woku kasztany wodne, fasolkę cukrową i ziarna soi • Następnie dołóż cebulę i czosnek, startą skórkę i sok z limonki, a na koniec listki szpinaku • Wlej sos z czarnej fasoli i sos hoisin • Wmieszaj makaron • Dopraw solą i pieprzem • Podawaj z ćwiartkami limonki, świeżą bazylią tajską i drobno pokrojoną papryczką chili.

Więcej podobnych przepisów