Milano meets Poznań

Znów spotkaliśmy się w tak wyjątkowym miejscu, jakim jest Młyńska 12. To był naprawdę piękny wieczór pełen emocji i wspaniałej kuchni. Gościom doznania kulinarne zapewnili Alessandro Negrini z Il luogo di Aimo e Nadia**, Andrea Camastra z Senses Restaurant* oraz poznańska ekipa - Adrian Pilarczyk, The Time, Arkadiusz Huk, Brasserie Brique, Dariusz Spychała, Gusto Food&Wine a także, całkiem niespodziewanie, gwiazdkowy mediolański szef kuchni Eugenio Jacques Christiaan Boer.

Mediolan to niezwykłe miasto, które jest nie tylko stolicą mody oraz wielkiego designu, ale i miejscem, gdzie tworzy się wspaniałą kuchnię - tą wielką, w restauracjach nagrodzonych michelinowskimi gwiazdkami oraz tą niczym „wprost od włoskiej z mamma”. Jest co podpatrywać, a przede wszystkim smakować.Te wyjątkowe mediolańskie smaki trafiły do nas dzięki Alessandrowi Negriniemu z Il Luogo di Aimo e Nadia**.

Gdy trafia się na północ Włoch, nie sposób nie zahaczyć o znajdujące się tutaj słynne w świecie winiarskie regiony, takie jak Venetto, gdzie rodzinna firma Allegrinich sprawiła, że apelacja Valpolicella trafiła na światowe salony. Dzięki ambasadorce Amarone -Marilisie Allegrini - która zaszczyciła nas swoją obecnością podczas tego wieczoru, goście mogli również zdegustować słynnych lombardzkich win.
Partnerami wydarzenia byli: Gaggenau, Audi Polska, Nespresso, Cisowianka Perlage, Allegrini, Vininova, ZAJC Kuchnie, Młyńska12

Zapraszamy was do naszej mediolańskiej edycji magazynu gdzie między innymi poznacie bliżej historię włoskiej kulinarnej instytucji Il Luogo di Aimo e Nadia oraz rodziny Allegrinich.

ZDJĘCIA: MAŁGORZATA OPALA
FILM: DAWID SŁOWIŃSKI

 

 

Powiązane