TORT TRUFLOWY

BISZKOPT CZEKOLADOWY: Jajka ubij z cukrem na puszystą masę • Połącz masę z kakao, mieszając delikatnie • Piecz 15 minut w temperaturze 190°C.

BUDYŃ: Do rondla wlej mleko i doprowadź do wrzenia • Do miski miksera planetarnego wsyp cukier zwykły i waniliowy • Dodaj żółtka i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy • Powoli wsyp mąkę • Zagotuj masę jajeczną z mlekiem, delikatnie mieszaj, aż powstanie budyń • Gdy przestygnie, wstaw do lodówki do schłodzenia.

KREM ŁĄCZONY: Masło, cukier, cukier waniliowy i syrop umieść w misie miksera i ubijaj do uzyskania białej, puszystej masy • Masę połącz dokładnie z budyniem.

KREM CZEKOLADOWY: Rozpuść gorzką czekoladę w kąpieli wodnej i dodaj do kremu łączonego • Wlej rum, wrzuć wiśnie i delikatnie wymieszaj.

SPOSÓB PODANIA: Z biszkoptu wytnij trzy krążki o średnicy 16 cm • Ciasto przełóż kremem • Udekoruj wiśniami kandyzowanymi i wiórkami z gorzkiej czekolady.
 

Powiązane