Jesteś szefem kuchni albo marzysz o tym, by nim być? Gotowanie to twoja pasja? Twoją misją jest odkrywanie na nowo kulinarnego dziedzictwa Polski, lokalnych składników i tradycyjnych technik? Przygotuj i prześlij nam godny kulinarnych mistrzów przepis na potrawę, która oddaje unikalne smaki i charakter wybranego regionu, dołączając opis oraz zdjęcie dania. Niech nie ogranicza cię wyobraźnia. Autor najlepszego pomysłu otrzyma wspaniałą nagrodę – nowy Thermomix® TM6. Bogaty wybór przepisów dostępnych z funkcją gotowania z ustawieniami to niekończąca się inspiracja podczas przygotowywania posiłków.
REGULAMIN KONKURSU „CHEF’S TABLE VOL. 9”
1. Postanowienia ogólne
1.1. Cel
Celem konkursu jest wyłonienie najciekawszego, wyjątkowego, autorskiego dania wraz z przepisem na to danie.
1.2. Regulamin
Konkurs „CHEF’S TABLE VOL. 9 / POSMAKUJ REGIONU” jest organizowany na zasadach określonych niniejszym regulaminem i zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.
1.3. Organizatorzy
Organizatorami konkursu są:
– FOOD & FRIENDS sp. z o.o.
– VORWERK POLSKA sp. z o.o. sp. k.
2. Zasady konkursu
2.1. Uczestnicy
Konkurs adresowany jest do kucharzy i szefów kuchni, którzy są czytelnikami FOOD & FRIENDS.
2.2. Temat
Na konkurs będą przyjmowane prace na następujący temat: „CHEF’S TABLE VOL. 9 / POSMAKUJ REGIONU”. Temat ten odnosi się do przygotowania autorskiego dania inspirowanego kuchnią wybranego regionu lub jej elementami, wraz z przepisem oraz opisem potrawy.
2.3. Termin
Prace na konkurs można zgłaszać do dnia 8.12.2024 r., w którym upływa termin zgłaszania prac.
2.4. Zgłaszanie zdjęć i przepisów na konkurs.
Zgłaszanie zdjęć do konkursu odbywa się WYŁĄCZNIE drogą elektroniczną, na adres info@foodandfriends.pl z tytułem „CHEF’S TABLE VOL. 9 / POSMAKUJ REGIONU”.
– Zgłoszenie powinno zawierać 3 fotografie dania konkursowego.
– Jedna z fotografii musi zawierać w tle numer 3/2024 FOOD & FRIENDS (egzemplarz czasopisma). Alternatywnie zgłoszenie musi zawierać potwierdzenie zakupu e-wydania 3/2024 FOOD & FRIENDS.
– Przepis na danie wg. schematu przepisów w magazynie FOOD & FRIENDS (przykład tutaj).
– Krótki (maks. 1 strona) opis autora.
– Opis dania uzasadniający, w jaki sposób danie nawiązuje do kuchni regionalnej.
Parametry nadesłanych fotografii:
– maks. objętość pliku: 350 kB,
– format pliku: .jpg,
– pliki tekstowe: .doc lub .docx.
2.5. Zasady oceny i wyboru zwycięzców
Oceny zdjęć oraz przepisów dokonają jurorzy.
Na ocenę końcową dania składać się będzie:
– ocena artystyczna,
– ocena innowacyjności,
– ocena merytoryczna.
2.6. Deklaracje
Nadesłanie prac na konkurs stanowi jednocześnie deklarację, że osoba nadsyłająca zdjęcia i przepisy:
– jest autorem/autorką załączonych przepisów oraz przyjmuje na siebie wszelkie roszczenia jakiejkolwiek natury, które osoby trzecie mogłyby kierować przeciwko organizatorom Konkursu,
– akceptuje warunki Regulaminu Konkursu,
– wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez FOOD & FRIENDS sp. z o.o. zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 (RODO) w celu realizacji konkursu, a także w celach promocyjnych związanych z konkursem,
– wyraża zgodę na nieodpłatne wykorzystywanie przez Organizatorów Konkursu nadesłanych zdjęć w dowolnym czasie i formie dla celów promocji Konkursu,
– posiada przesłane na konkurs zdjęcia w rozdzielczości do druku (300 dpi).
2.7. Nagrody
W konkursie przyznana zostanie następująca nagroda za najlepsze danie:
– Urządzenie wielofunkcyjne Thermomix TM6.
Organizatorzy zastrzegają sobie prawo przyznania nagród specjalnych i nagród dodatkowych.
Konkurs zostanie rozstrzygnięty do 11.12.2024 r.
2.8. Jury
Prace oceniać będą jurorzy:
Igor Grzeszczuk – FOOD & FRIENDS
Camilla Hultqvist – FOOD & FRIENDS
Werdykt jury jest ostateczny i niepodważalny.
3. Postanowienia końcowe
3.1. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do usuwania fotografii i tekstów o treści powszechnie uznawanej za obraźliwą, naruszających prawa osób trzecich lub prawo polskie, zawierających treści pornograficzne lub w sposób oczywisty godzące w uczucia religijne.
3.2. Organizatorzy zastrzegają, że nie ponoszą odpowiedzialności za: zdarzenia uniemożliwiające prawidłowe przeprowadzenie Konkursu, których nie byli w stanie przewidzieć, lub którym nie można było zapobiec, w szczególności w przypadku zaistnienia zdarzeń losowych, w tym siły wyższej.
3.3. Organizatorzy informują, że zgodnie z obowiązującymi przepisami, osoby, które otrzymają nagrody o wartości powyżej 2 000 zł, są zobowiązane do zapłaty zryczałtowanego podatku dochodowego w wysokości 10% wartości nagrody. Podatek od nagrody należy uiścić we własnym zakresie nie później niż w dniu jej odebrania.
3.4. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo zmiany postanowień niniejszego regulaminu w przypadku zmian przepisów prawnych lub innych istotnych zdarzeń mających wpływ na organizowanie Konkursu.
3.5. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany formy przekazania nagrody w razie nastąpienia nieprzewidywalnych okoliczności niezależnych od Organizatorów, jednakże przekazanie nastąpi nie później niż 6 tygodni po dacie rozstrzygnięcia konkursu.
3.6. Konkurs nie podlega przepisom ustawy z dnia 19 listopada 2009 roku o grach hazardowych (Dz.U. 2009 nr 201 poz. 1540).
3.7. Niniejszy Regulamin wchodzi w życie z dniem rozpoczęcia konkursu i obowiązuje do czasu jego zakończenia.