ORZESZKI BABCI JASI
CIASTO NA ORZECHY: Suche składniki wymieszaj, dodaj jajka, masło oraz ocet i wyrób ciasto •…
CIASTO NA ORZECHY: Suche składniki wymieszaj, dodaj jajka, masło oraz ocet i wyrób ciasto •…
Zalej czerstwą bułkę zimnym mlekiem i odstaw na 30 minut • Usmaż drobno posiekaną cebulę na…
Pokrój cienko kapustę • Jabłka pokrój na małe kawałki, a cebulę posiekaj • Podsmaż…
Obierz i drobno posiekaj żółtą cebulę, czosnek oraz imbir • Obierz marchewki oraz ziemniaki i…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do…
Łatwa zapiekanka, która urzeka smakiem i kolorami. Porwij kapustę rękoma i wymieszaj z marchwią…
Przyrumień polędwicę na maśle z czosnkiem, tymiankiem i jałowcem • Zapiekaj w piekarniku w…
Upraż migdały na patelni na średnim ogniu • Posyp je 150 g cukru pudru i mieszaj, aż cukier…
Napełnij shaker lodem • Dodaj gin, likier imbirowy, sok z cytryny i cukier • Wstrząśnij…
SŁONA MASA TOFFI – DZIEŃ 1: Usuń papierową etykietę z puszki mleka skondensowanego •…
DZIEŃ PRZED PIECZENIEM: W misce wymieszaj łyżkę zakwasu z mąką i wodą • Przykryj folią…
TATAR Z TROCI: Wymieszaj wszystkie składniki. OLEJ CHRZANOWY: Chrzan i olej blenduj około 5…