SAŁATKA Z CZARNYM RYŻEM, TRUSKAWKAMI I FETĄ (Thermomix TM6, TM5)
Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż migdały i rozdrobnij je 3 sekundy na obrotach 6…
Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż migdały i rozdrobnij je 3 sekundy na obrotach 6…
ŁOSOŚ: Łososia możesz z powodzeniem przyrządzić dzień wcześniej • Cebulę i fenkuł…
SAŁATKA Z KALAREPY I RZODKIEWKI: Wszystkie składniki pokrój w drobną kostkę • Dodaj majonez i…
W misce rozpuść w wodzie drożdże • Dodaj oliwę z oliwek, miód, pokrzywy i sól w…
Gotuj jajo gęsie 16-17 minut • Odstaw do ostygnięcia, obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż…
DZIEŃ PRZED PIECZENIEM: W misce wymieszaj łyżkę zakwasu z mąką i wodą • Przykryj folią…
DZIEŃ 1: W misce wymieszaj pokruszone ziarna żyta i pszenicy, ziarna lnu i morele • Zagotuj…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do…
CIASTO MAŚLANE: Mąkę z cukrem pudrem przesiej do dzieży miksera • Posiekaj masło na drobną…
Rozetnij kurczaka wzdłuż brzucha • Wymieszaj masło z posiekanym czosnkiem oraz ziołami i…
KRUCHE CIASTO: W misie miksera umieść mąkę, cukier puder oraz masło i miksuj do powstania…
CIASTO MIGDAŁOWE: W mikserze utrzyj masło z cukrem, wanilią i na przemian dodawaj mąkę…