PODSMAŻANE ZIELONE I BIAŁE SZPARAGI Z FILETEM Z CIELĘCINY
Podsmaż szparagi na małym ogniu, aby ich nie przypalić. Może to trwać 7-10 minut w zależności…
Podsmaż szparagi na małym ogniu, aby ich nie przypalić. Może to trwać 7-10 minut w zależności…
CIASTO MAŚLANE: Mąkę z cukrem pudrem przesiej do dzieży miksera • Posiekaj masło na drobną…
W misce rozpuść w wodzie drożdże • Dodaj oliwę z oliwek, miód, pokrzywy i sól w…
Oczyść ośmiornicę • Gotuj ją do miękkości z warzywami, winem i przyprawami • Wyjmij…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Przygotuj formę do pasztetu o pojemności około 1 l…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Nasmaruj formę do pieczenia dużych muffinów •…
Jajko w koszulce podajemy zazwyczaj na smażonym na maśle levain, ale można je także…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do…
Gotuj jajo gęsie 16-17 minut • Odstaw do ostygnięcia, obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż…
SAŁATKA Z KALAREPY I RZODKIEWKI: Wszystkie składniki pokrój w drobną kostkę • Dodaj majonez i…
ŁOSOŚ: Łososia możesz z powodzeniem przyrządzić dzień wcześniej • Cebulę i fenkuł…
DZIEŃ 1: W misce wymieszaj pokruszone ziarna żyta i pszenicy, ziarna lnu i morele • Zagotuj…