SERNIK BASKIJSKI (Thermomix TM6, TM5)
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C • Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do…
KIEŁBASA Z KARPIA: Wyfiletuj surowego karpia, następnie zdejmij skórę i wyciągnij ości • Z…
Upraż migdały na patelni na średnim ogniu • Posyp je 150 g cukru pudru i mieszaj, aż cukier…
Napełnij shaker lodem • Dodaj gin, likier imbirowy, sok z cytryny i cukier • Wstrząśnij…
Wypatroszonego karpia umyj i osusz, a następnie wyfiletuj • Z filetów zdejmij skórę, a…
SŁONA MASA TOFFI – DZIEŃ 1: Usuń papierową etykietę z puszki mleka skondensowanego •…
TATAR Z TROCI: Wymieszaj wszystkie składniki. OLEJ CHRZANOWY: Chrzan i olej blenduj około 5…
Posiekaj czekoladę na duże kawałki i włóż je do miksera • Zagotuj śmietanę z glöggiem i…
GANACHE Z BIAŁEJ CZEKOLADY: Przełóż czekoladę do miski • W rondlu zagotuj 70 g śmietanki z…
Orzechy laskowe praż na patelni na średnim ogniu przez około 2 minuty • Następnie posyp je…
Do wody dodaj sól, liście laurowe, ziele angielskie i cebulę • Zalewę zagotuj i odstaw do…
Ciasto jest elastyczne i łatwo się je rozwałkowuje, więc zrobienie z niego cienkich i…