RAKI Z ZIMNYM POMIDOROWYM DASHI
CARPACCIO Z RAKÓW: Blanszuj raki przez 20 sekund w osolonym wrzątku z koperkiem, a następnie…
CARPACCIO Z RAKÓW: Blanszuj raki przez 20 sekund w osolonym wrzątku z koperkiem, a następnie…
W rondlu zagotuj wodę z cukrem, octem balsamicznym i rozmarynem • Wsyp (mrożone) jeżyny i…
SAŁATKA Z KALAREPY I RZODKIEWKI: Wszystkie składniki pokrój w drobną kostkę • Dodaj majonez i…
Posiekaj cebulę i fenkuł możliwie cienko; polej je sokiem wyciśniętym z cytryny • Truskawki i…
Gotuj jajo gęsie 16-17 minut • Odstaw do ostygnięcia, obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż…
Jajko w koszulce podajemy zazwyczaj na smażonym na maśle levain, ale można je także…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Przygotuj formę do pasztetu o pojemności około 1 l…
Oczyść ośmiornicę • Gotuj ją do miękkości z warzywami, winem i przyprawami • Wyjmij…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Nasmaruj formę do pieczenia dużych muffinów •…
Seler piecz w temperaturze 190°C do miękkości, a następnie pokrój na cienkie plastry •…
TATAR Z TROCI: Wymieszaj wszystkie składniki. OLEJ CHRZANOWY: Chrzan i olej blenduj około 5…
Przesącz jogurt grecki przez filtr do kawy, by uzyskać gęstą konsystencję • Szparagi posmaruj…