OŚMIORNICA, MAJONEZ YUZU, BÓB KIMCHI, MŁODE RZODKIEWKI I SZPARAGI
Oczyść ośmiornicę • Gotuj ją do miękkości z warzywami, winem i przyprawami • Wyjmij…
Oczyść ośmiornicę • Gotuj ją do miękkości z warzywami, winem i przyprawami • Wyjmij…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Przygotuj formę do pasztetu o pojemności około 1 l…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Nasmaruj formę do pieczenia dużych muffinów •…
Jajko w koszulce podajemy zazwyczaj na smażonym na maśle levain, ale można je także…
Gotuj jajo gęsie 16-17 minut • Odstaw do ostygnięcia, obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż…
SAŁATKA Z KALAREPY I RZODKIEWKI: Wszystkie składniki pokrój w drobną kostkę • Dodaj majonez i…
Przesącz jogurt grecki przez filtr do kawy, by uzyskać gęstą konsystencję • Szparagi posmaruj…
Posiekaj cebulę i fenkuł możliwie cienko; polej je sokiem wyciśniętym z cytryny • Truskawki i…
W rondlu zagotuj wodę z cukrem, octem balsamicznym i rozmarynem • Wsyp (mrożone) jeżyny i…
Śliwki pokrój w plasterki o grubości ok. 1/2 cm (wykrój je wokół pestki) • Wrzuć je na…
Zmieszaj posiekaną żółtą cebulę z olejem i podsmaż ją do miękkości na małym ogniu •…
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej • Do misy miksera włóż mięso,…