BURAKI PIECZONE W SOLI Z KAPARAMI, PALONYM MASŁEM CYTRYNOWYM I ORZECHAMI
Oskrob buraki i ułóż je w soli ● Zapiekaj 1-1,5 godziny (w zależności od rozmiaru warzywa) w…
Oskrob buraki i ułóż je w soli ● Zapiekaj 1-1,5 godziny (w zależności od rozmiaru warzywa) w…
Oczyść szczotką seler i dokładnie usuń zeń ziemię • Następnie piecz korzeń selera w…
Opłucz filety śledziowe w zimnej wodzie i osusz • Podgrzej wodę • Dodaj cukier, sól i ocet…
Podziel makrelę na kawałki • Ziemniaki pokrój w plastry • Obierz cebulę i pokrój w piórka…
Pamiętaj, że purée z groszku i kuleczki należy przed frytowaniem przechowywać w możliwie…
WINEGRET O SMAKU ANCHOIS: Posiekaj cebulę i anchois • Wymieszaj je z octem, olejem i pieprzem….
SOS PAPRYKOWY: Paprykę pokrój na kawałki • Pokrój cienko czosnek, przełóż do rondla, dodaj…
SZALOTKA MOCZONA W OCCIE JABŁKOWYM: Obraną szalotkę pokrój w grube plastry • Mocz ją kilka…
Pokrój boczek i zapiecz na ruszcie • Grilluj szparagi i ułóż je na półmisku • Skrop…
Usmaż filet z kurczaka i ugotuj quinoę ● Poszatkuj kapustę i zetrzyj lub pokrój ogórek na…
Kapustę przetnij na pół i umyj pod bieżącą wodą • Rozgrzej patelnię, wlej na nią 2…
Obierz średnie marchewki i pokrój w kawałki o długości około 7 cm • Zetrzyj je wzdłuż na…