Koszyk

×

BROKUŁ I KALAFIOR Z WINEGRETEM O SMAKU ANCHOIS

BROKUŁ I KALAFIOR Z WINEGRETEM O SMAKU „ANCHOIS”

(około 8 porcji, szwedzki stół)

1 brokuł
1/2 kalafiora

WINEGRET O SMAKU ANCHOIS
1 cebula szalotka
6 anchois
2 łyżki octu z kwiatów czarnego bzu lub octu szampańskiego
50 ml oleju rzepakowego
czarny pieprz
sól (ewentualnie)

 

PRZEPIS: MALIN BROMAN
ZDJĘCIE: DAVID BACK

WINEGRET O SMAKU ANCHOIS: Posiekaj cebulę i anchois • Wymieszaj je z octem, olejem i pieprzem.

SPOSÓB PODANIA: Kalafior i brokuł pokrój na cienkie kawałki • Podgotuj je w osolonej wodzie lub wymieszaj surowe z winegretem o smaku anchois • Dopraw ewentualnie odrobiną soli.

Więcej podobnych przepisów