ŚLIWKI SMAŻONE Z TYMIANKIEM I SEREM BRIE
Śliwki pokrój w plasterki o grubości ok. 1/2 cm (wykrój je wokół pestki) • Wrzuć je na…
Śliwki pokrój w plasterki o grubości ok. 1/2 cm (wykrój je wokół pestki) • Wrzuć je na…
Jajko w koszulce podajemy zazwyczaj na smażonym na maśle levain, ale można je także…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Nasmaruj formę do pieczenia dużych muffinów •…
Rozgrzej piekarnik do temperatury 175°C • Przygotuj formę do pasztetu o pojemności około 1 l…
ŁOSOŚ: Łososia możesz z powodzeniem przyrządzić dzień wcześniej • Cebulę i fenkuł…
KULA Z PURÉE Z POMIDORÓW: Podgrzej oliwę w rondelku i skonfituj w niej pomidorki • Kiedy…
Ikra i ziemniaki to połączenie niemal doskonałe. I choć klasykiem jest ikra sielawy z rösti, my…
Do przygotowania serka krukost doskonale nadają się resztki żółtego sera, które zostały po…
Ugotuj ziemniaki • Rozwałkuj lekko ciasto francuskie • Ziemniaki pokrój w talarki, a cebulę…
Oczyść szczotką seler i dokładnie usuń zeń ziemię • Następnie piecz korzeń selera w…
Pokrój boczek i zapiecz na ruszcie • Grilluj szparagi i ułóż je na półmisku • Skrop…
Wybierz rostbef wołowy rzeczywiście wysokiej jakości – do przygotowania dania zużyjesz go…