PODWĘDZANE MŁODE ZIEMNIAKI ZE SZPARAGAMI I MATIASAMI
Przesącz jogurt grecki przez filtr do kawy, by uzyskać gęstą konsystencję • Szparagi posmaruj…
Przesącz jogurt grecki przez filtr do kawy, by uzyskać gęstą konsystencję • Szparagi posmaruj…
Śliwki pokrój w plasterki o grubości ok. 1/2 cm (wykrój je wokół pestki) • Wrzuć je na…
Zmieszaj posiekaną żółtą cebulę z olejem i podsmaż ją do miękkości na małym ogniu •…
OLEJ LAWENDOWY: Wszystkie składniki zmiksuj. KOMPRESOWANA KAPUSTA: Wszystkie składniki umieść w…
Marchew jest jednym ze słodszych warzyw uprawianych w Polsce. Gotowanie odbiera jej słodycz,…
BURACZANY MAJONEZ: Obrane i pokrojone buraki, obrane ząbki czosnku oraz pozostałe składniki…
KULA Z PURÉE Z POMIDORÓW: Podgrzej oliwę w rondelku i skonfituj w niej pomidorki • Kiedy…
Posiekaj drobno czosnek i oregano • Zetrzyj skórkę z cytryny • Wymieszaj z oliwą z oliwek,…
Zagotuj bulion warzywny • Dodaj bulgur, ponownie zagotuj i zdejmij garnek z palnika • Zostaw na…
Pomidory sparz we wrzątku, obierz i pokrój w concasse • Oliwki zblenduj lub pokrój drobno,…
Pokrój kalafior i brokuły na małe bukieciki • Gotuj je przez minutę w osolonej wodzie •…
PIKLOWANE WARZYWA: Zagotuj wodę z octem i cukrem na zalewę • Podziel kalafior na różyczki •…