Miejsce, w którym pierwsze skrzypce gra wino. Tutaj poszukują idealnej równowagi między tym, co w kieliszku, a tym, co na talerzu. Imponujące portfolio win zbudowano, opierając się na doświadczeniu jednego z najlepszych sommelierów Pawła Demianiuka, a także na własnym imporcie Vini e Affini. W karcie nie brakuje win naturalnych i tych z rzadkich, endemicznych odmian. Obejmuje ona 250 pozycji, wszystkich dostępnych na kieliszki. Kuchnia nie wstydzi się polskiej tradycji, ale podchodzi do niej ze świeżym i twórczym zapałem. Lokalni dostawcy najlepszej jakości produktów muszą się mierzyć z równie wysokimi wymaganiami, co współpracujący z nimi winiarze.
Kieliszki na Próżnej where wine plays first fiddle and where the aim is to find an ideal balance between what is in the glass and what is on the plate. The impressive wine portfolio is a joint effort of Paweł Demianiuk, one of the best Polish sommeliers, as well as Vini e Affini, the restaurant’s own import. The list, comprised of over 250 items, includes both natural and rare, endemic wines, all available by the glass. The cuisine proudly embraces the Polish tradition with a fresh and creative zest. Local suppliers of highest quality products are obliged to meet equally high standards as vineyards cooperating with the place.