Koszyk

×

CHRUPIĄCY CHLEBEK Z ZIARNAMI

DSC_7362

50 ml ziaren słonecznika
50 ml siemienia lnianego
(niemielonego)
50 ml pestek dyni
50 ml sezamu
200 ml mąki kukurydzianej
250 ml przegotowanej
wody
50 ml oliwy
sól w płatkach

ZDJĘCIE: MAŁGORZATA OPALA

Wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw na 10 minut, by masa przestygła • Ułóż ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj je na blasze • Zdejmij wierzchnią warstwę papieru i posyp ciasto solą według uznania • Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C (z termoobiegiem) • Odstaw do ostygnięcia • Połam chlebek na kawałki i podawaj jako przekąskę lub jako dodatek do wina lub sera • Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Więcej podobnych przepisów