Koszyk

×

GRILLOWANY ANANAS Z WANILIOWO-RUMOWĄ MASĄ KARMELOWĄ

GRILLOWANY ANANAS Z WANILIOWO-RUMOWĄ MASĄ KARMELOWĄ

(4 porcje)

1 ananas

WANILIOWO-RUMOWA MASA KARMELOWA
4 łyżki masła
1 laska wanilii
50 ml nierafinowanego cukru
75 ml ciemnego rumu

1/2 l truskawek
mięta

 

PRZEPIS: MALIN BROMAN
ZDJĘCIE: DAVID BACK

Ananas pokrój na plastry o grubości 1 cm i grilluj na wysokim ogniu przez około 5 minut.

WANILIOWO-RUMOWA MASA KARMELOWA: Przekrój laskę wanilii • Roztop masło, dodaj laskę wanilii i cukier • Następnie gotuj na wolnym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści • Dodaj rum i zagotuj masę karmelową • Zdejmij z palnika.

Ananas i masę karmelową podawaj z truskawkami i miętą.

Więcej podobnych przepisów