PANNA COTTA: Namocz żelatynę w zimnej wodzie • Zagotuj śmietankę z cukrem, rozpuść w niej żelatynę • Dodaj startą skórkę cytryny • Odstaw do ostygnięcia i dodaj śmietanę • Przelej do
formy i mroź co najmniej cztery godziny przed podaniem.
RABARBAR: Pokrój rabarbar w kostkę, wymieszaj z cukrem i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej trzydzieści minut.
PRAŻONA BIAŁA CZEKOLADA: Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C • Posiekaj czekoladę na drobne kawałki i rozłóż na silikonowej macie lub papierze do pieczenia • Zapiekaj, aż czekolada będzie złotawa • Odstaw do ostygnięcia • Posiekaj lub połam na posypkę.
SPOSÓB PODANIA: Podawaj panna cottę z kilkoma łyżkami rabarbaru i łyżką czekolady • Udekoruj bezą migdałową, pudrem czereśniowym i szczawikiem.