Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/binczycka/ftp/foodfriends/core/modules/file/file.module on line 751

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/binczycka/ftp/foodfriends/core/modules/file/file.module on line 757

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/binczycka/ftp/foodfriends/core/modules/file/file.module on line 770
ŚMIETANA, RABARBAR, BIAŁA CZEKOLADA, MIGDAŁY | FOOD & FRIENDS

ŚMIETANA, RABARBAR, BIAŁA CZEKOLADA, MIGDAŁY

PANNA COTTA: Namocz żelatynę w zimnej wodzie • Zagotuj śmietankę z cukrem, rozpuść w niej żelatynę • Dodaj startą skórkę cytryny • Odstaw do ostygnięcia i dodaj śmietanę • Przelej do
formy i mroź co najmniej cztery godziny przed podaniem. 

RABARBAR: Pokrój rabarbar w kostkę, wymieszaj z cukrem i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej trzydzieści minut.

PRAŻONA BIAŁA CZEKOLADA: Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C • Posiekaj czekoladę na drobne kawałki i rozłóż na silikonowej macie lub papierze do pieczenia • Zapiekaj, aż czekolada będzie złotawa • Odstaw do ostygnięcia • Posiekaj lub połam na posypkę.

SPOSÓB PODANIA: Podawaj panna cottę z kilkoma łyżkami rabarbaru i łyżką czekolady • Udekoruj bezą migdałową, pudrem czereśniowym i szczawikiem.
 

Powiązane