Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach ● Cebulę obierz i drobno pokrój ● Wymieszaj cukinię z cebulą, mąką oraz jajkami, dopraw solą i pieprzem ● Smaż placki na maśle na rozgrzanej patelni ● Usmażone placki przełóż do naczynia żaroodpornego i utrzymuj w rozgrzanym piekarniku do czasu, aż wszystkie placki będą usmażone ● Pokrój drobno czerwoną cebulę i miętę ● Podawaj placki z pokruszonym serem feta i jogurtem, posypane cebulą oraz miętą.
(4 porcje)
2 średnie cukinie
5 dużych lub 10 małych cebulek sałatkowych
200 ml mąki pszennej
4 jajka
sól
pieprz
masło
DO PODANIA
1 duża czerwona cebula
300 g sera feta
jogurt
mięta
PRZEPIS: MALIN BROMAN
ZDJĘCIE: DAVID BACK