Przypraw mięso solą w płatkach • Włóż je wraz z tymiankiem, rozmarynem i czosnkiem do opakowania próżniowego • Gotuj 12 godzin metodą sous-vide w temperaturze 52°C.
SOS Z TUŃCZYKA: Oddziel żółtka od białek • Wyciśnij sok z cytryny • Do misy miksera włóż żółtka oraz musztardę i miksując, wlewaj cienkim strumieniem olej słonecznikowy • Miksuj, aż powstanie gęsty sos majonezowy • Na koniec dodaj sok z cytryny i ocet • Odsącz tuńczyka i umieść go w blenderze • Dodaj fileciki z sardeli i zmiksuj na gładką masę • Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.
SPOSÓB PODANIA: Połóż na talerzu plaster cielęciny • Sos majonezowy przełóż do syfonu z podtlenkiem azotu • Nałóż przy użyciu syfonu na mięso • Wykończ danie kaparami, sosem demi-glace i świeżo zmielonym pieprzem.