Zetrzyj skórkę z pomarańczy • Upiecz buraki do miękkości z solą i skórką startą z pomarańczy w temperaturze 170°C • Obierz je ze skórki i susz około 4 godzin w temperaturze 70°C.
KISZONA KALAREPA: Obierz kalarepę i pokrój w cienkie plasterki • Dodaj sól i chili • Odstaw w ciepłe miejsce na kilka dni.
ŻEL Z OCTU JABŁKOWEGO: Połącz wszystkie składniki w rondlu i doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając • Wystudź i zmiksuj w Thermomixie.
PIANA Z MLEKA: Podgrzej mleko z glukozą do temperatury 80°C i spień blenderem.
PUDER Z BURAKÓW: Pokrój buraki w plastry • Piecz około 12 godzin w temperaturze 70°C • Zblenduj na puder.
SPOSÓB PODANIA: Podsuszonego buraka pokrój na mniejsze kawałki, połóż na talerzu i przykryj kalarepą • Posyp pudrem z buraka i nałóż żel z octu jabłkowego • Nałóż pianę z mleka • Udekoruj micro pachnotką.