Koszyk

×

BURAKI I KOZI SER W OTWARTEJ LASAGNE

buraki

(4 porcje)

8 płatów lasagne
600 g buraków
400 g koziego sera
100 ml crème fraîche
1 gałązka rozmarynu
50 ml oleju rzepakowego
sól i pieprz

 

PRZEPIS: MALIN BROMAN
ZDJĘCIE: DAVID BACK

W tym przepisie można oczywiście wykorzystać inny makaron, a wszystkie składniki można po prostu ze sobą wymieszać. Pamiętaj tylko, że buraki mogą barwić, więc nie mieszaj ich, tylko połóż je na samym wierzchu i spodzie. W tym daniu wkraczają też do akcji klasyki lat 90. Olej z rozmarynem nada dodatkowego atutu burakom i koziemu serowi. Danie możesz polać odrobiną miodu i szybko zapiec w wysokiej temperaturze w piekarniku.


Ugotuj buraki • Obierz je i pokrój na mniejsze kawałki • Wymieszaj 300 g koziego sera z crème fraîche, dopraw solą i pieprzem • Zmiksuj rozmaryn z olejem rzepakowym • Ugotuj płaty lasagne • Ułóż wszystkie składniki na talerzu • Posyp pokruszoną resztą koziego sera.

Więcej podobnych przepisów