BABKA PIASKOWA: Zmieszaj jajka, skórkę z cytryny i cukier • Roztop masło z wanilią • Dodawaj na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz roztopione masło do masy jajecznej • Natłuszczoną formę wysyp bułką tartą, wlej ciasto i piecz godzinę w 160°C.
SORBET MIODOWY: Zagotuj miód, sok z cytryny, cukier i wodę • Odstaw do ostygnięcia i dodaj zimne mleko • Schłodź w maszynie do lodów • Podawaj ciepłe według uznania.
SPOSÓB PODANIA: Połącz mascarpone z cukrem pudrem • Posmaruj 4 plastry babki mascarpone i połóż maliny • Posyp obficie listkami melisy • Przykryj pozostałymi plastrami babki i ostrożnie dociśnij do siebie obie części • Umieść w zamykanym ruszcie do pieczenia lub grilluj bezpośrednio nad żarem, aż do uzyskania chrupiącej powierzchni skórki • Podziel na części i podawaj z sorbetem miodowym.