KIEŁBASA Z WIEPRZOWINY: Wymieszaj mięso z solą • Dodaj duxelle z pieczarek, fenkuł i słoninę • Na koniec wlej bulion, przypraw czarnym pieprzem i dokładnie wymieszaj • Wprowadź mięsny farsz do jelita i zwiąż końcówki • Podwędzaj 20 minut na zrębkach wiśniowych w dymie.
SAŁATKA PIECZARKOWA: Podziel cytrynę na pół i zgrilluj na przekrojonej stronie • Zgrilluj ze wszystkich stron 100 g pieczarek • Gdy będą jeszcze ciepłe, zamarynuj je w soku z połowy grillowanej cytryny, oleju słonecznikowym, soli, szczypiorku i pieprzu • Pokrój na cienkie paski pozostałe 50 g pieczarek, i wymieszaj je ze zgrillowanymi.
SPOSÓB PODANIA: Zgrilluj kiełbasę i pokrój ją na kawałki • Podawaj z sałatką pieczarkową i grillowaną połówką cytryny oraz pieczywem.