Koszyk

×

KWASKOWATE CZERWONE CEBULE

kcc

(ok. ½ l)

6 czerwonych cebul
300 ml octu jabłkowego
200 ml nierafinowanego cukru
300 ml wody
4 gałązki rozmarynu
sól

 

PRZEPIS: MALIN BROMAN
ZDJĘCIE: DAVID BACK

Kiszona cebula doskonale pasuje do kanapki z rostbefem, do kotleta mielonego albo do niedzielnej pieczeni. Czerwoną cebulę można zastąpić żółtą.


Cebule przekrój na pół • Zagotuj ocet jabłkowy, cukier i wodę, aż cukier się rozpuści • Posól • Ciepłą zalewą zalej cebule i rozmaryn • Zamknij słoiczek pokrywką.

Kiszona cebula doskonale pasuje do kanapki z rostbefem, do kotleta mielonego albo do niedzielnej pieczeni. Jeśli chcesz, możesz czerwoną cebulę zastąpić żółtą.

Więcej podobnych przepisów