Ciasto jest elastyczne i łatwo się je rozwałkowuje, więc zrobienie z niego cienkich i chrupiących kromek nie jest wcale trudne.
Pokrusz drożdże w misce • Podgrzej zsiadłe mleko do 37ºC, a następnie wymieszaj w nim drożdże • Dodaj resztę składników, ale połowę ziaren maku odłóż na później • Wyrób gładkie ciasto, a następnie odstaw je do wyrośnięcia na 30 minut • Nastaw piekarnik na 200ºC • Przełóż ciasto na stolnicę posypaną mąką i podziel je na 3 części • Każdą z nich rozwałkuj tak cienko, jak to tylko możliwe, a następnie przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia • Spryskaj wodą, posyp makiem i rozpłaszcz rękoma • Rozwałkowane ciasto natnij widelcem, a następnie podziel na kawałki o pożądanej wielkości • Wypiekaj w środkowej części piekarnika przez 10-15 minut, aż chleb zabarwi się i stanie się kruchy • Odstaw do ostygnięcia na kracie, a potem połam na mniejsze części.