Koszyk

×

MUS CZEKOLADOWY Z MALINAMI I POSIEKANYMI ORZECHAMI

MUS CZEKOLADOWY Z MALINAMI

(4 porcje)

100 g gorzkiej czekolady
1 żółtko
2 łyżki cukru
175 ml śmietany
1 łyżka kawy

DODATKOWO
200-300 g malin
50 g masła
2 łyżki orzechów (np. pinii, migdałów, orzechów laskowych lub ziemnych)

 

PRZEPIS: MALIN BROMAN
ZDJĘCIE: DAVID BACK

Rozpuść czekoladę • Utrzyj żółtko z cukrem • Ubij śmietanę • Wlej czekoladę do utartego żółtka, a następnie połącz z bitą śmietaną • Przełóż mus do pucharków albo salaterek • Schładzaj co najmniej godzinę.

SPOSÓB PODANIA: Zrumień masło i skrop nim maliny • Upraż orzechy i drobno je posiekaj • Ułóż maliny na musie i posyp orzechami.

Więcej podobnych przepisów