Koszyk

×

SAŁATKA Z KURCZAKIEM, FETĄ, SOSEM Z PAPRYKI I SUSZONYCH POMIDORÓW

cheesy chick

(4 porcje)

400 g filetu z kurczaka
400 ml quinoi
100 g słonego sera (np. feta)
1 granat
300 ml fasoli edamame
300 g czerwonej kapusty
½ ogórka
mix sałat

DRESSING Z PAPRYKI I SUSZONYCH POMIDORÓW
25 g suszonych pomidorów
25 g czerwonej papryki
1/2 ząbka czosnku
1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
1 łyżeczka musztardy dijon
sok z 1/4 cytryny
1 łyżeczka miodu
75 ml oleju rzepakowego
225 ml wody
sól
czarny pieprz

 

PRZEPIS: HOLY GREENS
ZDJĘCIE: DAVID BACK

Usmaż filet z kurczaka i ugotuj quinoę ● Poszatkuj kapustę i zetrzyj lub pokrój ogórek na drobne paseczki ● Opłucz sałatę, osusz ją i wyłóż na półmisek ● Pokrój kurczaka w plastry i ułóż je na liściach sałaty razem z quinoą, serem, granatem, fasolą, kapustą i ogórkiem.

DRESSING Z PAPRYKI I SUSZONYCH POMIDORÓW: Wymieszaj wszystkie składniki na gładki dressing ● Zrównoważ smak sokiem z cytryny i miodem ● Dopraw czarnym pieprzem.

SPOSÓB PODANIA: Podawaj od razu na sałacie z dressingiem.

Więcej podobnych przepisów