Opłucz i osusz ręcznikiem papierowym udka kurczaka • Lekko przyrumień je na oleju • Wlej sos sojowy, sherry, miód i wodę • W garnku ułóż chili i imbir • Posiekaj cebulę sałatkową i przełóż do garnka razem z pozostałymi składnikami • Posyp solą i pieprzem • Duś kurczaka pod przykryciem 20 minut.
SAŁATKA Z ZIELONĄ FASOLKĄ I MIESZANKĄ GRZYBÓW: Podziel boczniaki na kawałki i pokrój grzyby shiitake • Rozgrzej olej na patelni i przyrumień grzyby • Pokrój czosnek w cienkie paski i dorzuć go na patelnię wraz z fasolką • Smaż warzywa pięć minut na dużym ogniu • Dopraw sokiem z limonki, solą i pieprzem.
SPOSÓB PODANIA: Podawaj kurczaka prosto z garnka z sałatką na ciepło • Danie można serwować z ryżem.