Koszyk

×

WHOOPIE KOKOSOWE Z NADZIENIEM KOKOSOWYM

WHOOPIE KOKOSOWE

WHOOPIE KOKOSOWE
(20 sztuk)
1 porcja przepisu podstawowego
35 g wiórków kokosowych
(100 ml)

NADZIENIE KOKOSOWE
50 g białej czekolady
1 łyżka masła
100 g białego serka
naturalnego
1 1/2 łyżki cukru pudru
35 g wiórków kokosowych

wiórki kokosowe do udekorowania brzegów ciasteczek
 

PRZEPIS: ÅSA SWANBERG
ZDJĘCIE:MALOU HOLM

WHOOPIE KOKOSOWE: Przygotuj ciasteczka whoopie według przepisu podstawowego, dodając kokos do suchych składników.

NADZIENIE KOKOSOWE: Roztop białą czekoladę i masło nad kąpielą wodną • Ubij razem z serkiem, a następnie dodaj cukier puder oraz kokos i wymieszaj • Ubij na gładką masę.

SKŁADANIE CIASTECZEK: Na płaską stronę połowy ciasteczek wyciśnij krem albo nałóż go łyżką • Przykryj drugim ciasteczkiem i obtocz brzegi w płatkach kokosowych.

Więcej podobnych przepisów